سرویسهای حمل و نقل دریایی برای جزایر اصلی شبه جزیره مالزی برقرار است.علاوه بر وجود پل پنانگ سرویس رفت وآمد آیی بین لنگرگاه باترورت وجزیره پنانگ وجود دارد.کشتی های مسافربری جدید وفراوان از کوالا پرلیس و کوالاقدح در سرزمین اصلی به سوی جزیره لانگاوی که در موقعیت گردشگری معروفی دارد وبالعکس برقرار است.
سرویس منظم قایق ها برای رسیدن به جزیره پانگور از لیموت و تانجونگ جیموک /مرسینگ به جزیره تیومان وجود دارد.سرویسی نیز از لایوان به مینونبانک در صباح برقرار است.در رودخانه های ساراواک نیز از این قایق ها هست و به طور کلی در منطقه ساراواک به عنوان یک سرویس پرکاربرد به کار می رود.این قایق ها کولردار وراحت می باشد.
-
کوالالامپور باغی از نور
کوالالامپور پایتخت دولت قدرال مالزی است.این شهر درمیانه ساحل غربی شبه جزیره مالزی قراز داردو مساحت 243کیلومتر مربع را در بر می گیرد.فاصله این شهر تاکناره دریا 35کیلومتر است.کوالامپور رسما در سال 1974به پایتختی برگزیده شد و استقلال فدراتنو خود رادر سال 1974بدست آورد.کوالالامپور در ابتدا در اواخر 1800میلادی به عنوان روستایی کوچک جهت استخراج قلع در محل التقای رودخانه های کلانگ و گومباک ابراز وجود کرد.به رغم ضعف تجارت قلع در کوالالامپور این شهر به دلیل جمعیت 5/1ملیونی نفری اش با قوت زندگی خود ادامه داد و نبض تپیده ای برای ملت مالزی به حساب آمد.
-
اماکن دیدنی
میدان مردیکا
در نیمه شب 31 آگوست سال 1957پرچم بریتینای کبیر در داتاران مردیکا (استقلال)برای آخرین بار فرود آمد.این مکان تاریخی در قلب شهر در میدان مردیکا وجود دارد.این میدان روبروی باشگاه سلطنتی سیلانگور است.همه ساله مردم مالزی در اینجا گرد هم می آیند و استقلال کشور را جشن می گیرند.این میدان درگذشته باغ پادشاهی سیلانگور نام داشت و به شکل وسیعی برای بازی های کریکت هاکی تنیس و مسابقات راگبی مورد استفاده قرار می گرفت.این و ضعیت تا نیمه دهه 90ادامه داشت تا اینکه منطقه باز سازی شد و آن را به میطقه ای تجاری با پارکینگ مراکز تجاری و مجموعه رستوران ها تبدیل کرد.این میدان همچنان برای مسابقات کریکت مورد استفاده قرار می گیرد .در انتهای ضلع جنوبی میدان مرتفع ترین پایه پرچم جهان به ارتفاع 100متر وجود دارد که بر آن پرچم ملی مالزی در اهتزاز است ودر پایین آن باغ گل وجود دارد نیرو های مسلح و گروه موسیقی پلیس سلطنتی به ترتیب در سومین شنبه هر ماه از ساعت 5تا 6 بعد از ظهر اجرای نمایش های ویژه می پردازند.
-
ساختمان عبدالصمد
این ساختمان که مشهورترین ساختمان در کوالالامپور می باشد طی سالهای 1894تا1897توسط معمار انگلیسی ا.سی.نرمان ساخته شد و در سالهای نخست برای مدیریت اداری منطقه توسط دولت بریتانیا مورد استفاده قرار گرفت ساختمان سلطان عبد الصمد آمیزه ای دل انگیز از معماری بریتانیا در عهد ویکتوریا و معماری مغربی است.هم اکنون این بنا مورد استفاده دادگاه عالی ودیوان عالی می باشد.ساختمان سابق شهرداری در کنا رساختمان سلطان عبد الصمد قرار دارد و به سبک معماری مغربی ساخته شد.
-
کلیسای حضرت مریم
این کلیسا روبروی ساختمان سلطان عبد الصمد قرار دارد و توسط همان معمار بریتانیایی ا.سی.نورمان ساخته شده است .در این کلیسای کلاسیک انگلیکان کارهای هنری جالبی مشاهد ه می شود و در داخل آن یک ارگ لوله ای بدیع و کم نظیر وجود دارد.
-
کتابخانه یادبود کوالالامپور
این کتابخانه در پشت میدان مردیکا قرار دارد و در زمان استعمار ساخته شده است .و دارای دو طبقه می باشد که هر دو کتابخانه عمومی و دارای مراجع و منابع مفید هستند.در این مکان اطلاعات گسترده و انواع کتابها در باره تاریخ کوالالا مپور مشاهده می شود.ساعات کار این کتابخانه به جز یکشنبه ها از 10صبح تا 5 بعد از ظهر می باشد.
-